Het intakegesprek

Na een eerste contact per telefoon/mail/zoom call of meeting maak ik met jou een afspraak voor een intakegesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen.

Het eerste kennismakingsgesprek heeft als doel om samen trachten te achterhalen waar we aan willen werken en hoe we dit gaan aanpakken. Ik zal met jou aftoetsen of jij werkelijk klaar bent voor coaching en wat het meest optimale traject is voor jou. Na dit intakegesprek voelen we of er een wederzijdse match is en kijken we welk traject jij wil afleggen.

Het life coaching traject – een traject op maat

Na dit intakegesprek beslis je of je al dan niet in een traject stapt. Dit houdt in dat je, samen met mij, een traject uitstippelt in functie van jouw doelstellingen. We leggen samen een volgende afspraak vast en bekijken van daaruit welke acties jij zal ondernemen om jouw doelstellingen te realiseren.

Wanneer we vervolgens het life coaching traject opstarten, gaat het echte werk van start. In een 1ste sessie duik ik éénmalig in jouw verleden om de rode draad aan patronen duidelijk te stellen. Na dit gesprek is het niet nodig om nog langer in het verleden te blijven hangen. Je verleden verandert toch niet meer. Eens we de patronen kennen die de oorzaak zijn van je problemen, is verdere analyse van het verleden overbodig wat mij betreft.

Vervolgens neem ik je denkbeeldig mee naar 5 jaar later. Ik help je om jouw toekomstige plaatje te beschrijven alsof we effectief 5 jaar verder zijn en alles gerealiseerd is wat jij wenste. Dit is geen evidente oefening. Probeer het maar eens. Je onderbewustzijn komt er namelijk constant tussen om je tot de huidige realiteit terug te roepen. Het vertelt je dat je realistisch moet blijven en gooit er je huidige probleem tussen om je duidelijk te maken dat wat je wenst onmogelijk is. Pas nadat we de visie héél scherp hebben van waar jij naartoe wil, kunnen we in de volgende sessies aan de slag met de tools en inzichten die nodig zijn om richting jouw visie te werken.

  • Ik verwacht van jou dat je open en eerlijk bent en dat je bereid bent om te willen veranderen wat niet goed voelt. Jij mag van mij verwachten dat alles wat je mij vertelt, tussen ons blijft en dat ik in jou zal geloven. Wat telt, is dat je vooruitgaat en uit de vicieuze cirkel stapt. We streven naar een blijvende verandering, geen korte termijn lapmiddelen.
  • De meeste coachingsgesprekken zullen doorgaan op de praktijk zelf in een aangename, rustige & huiselijke sfeer. Er is voldoende ruimte voorzien om comfortabel te werken. Je bent er van harte welkom!

 

Life is like a cup of coffee, it’s all about how you make it!

Geef jezelf dit mooie cadeau …  jij op pad naar “your way to happiness”.