Wat is shibari?

Shibari of Kinbaku komt oorspronkelijk uit Japan nl. van de krijgskunst Hojōjutsu, de kunst van het vastbinden van gevangenen. Maar sinds de vorige eeuw wordt het enkel nog gebruikt als kunstvorm met verschillende doeleinden zoals het opwekken van energie, het zoeken naar diepe emotionele verbinding, het ontdekken van eigen grenzen, … en nog zoveel meer.  Uiteindelijk is het voor iedereen heel persoonlijk wat het met je doet.

Ontdek je potentieel in overgave

Overgave betekent loslaten. Vertrouwen dat je opgevangen wordt, door het leven, door liefde, door iemand.

Als je leert om de controle los te laten over je lichaam, emoties en ego, open je een poort naar een veel voller JA om te ontvangen op een veel dieper niveau. Het is als het openen van een venster naar een nieuwe wereld, een wereld waarin we niet langer hoeven te vechten of te worstelen, maar waarin we simpelweg kunnen ontvangen wat er voor ons ligt.

We bieden een veilige haven, touwvaardigheden zonder aarzeling en antennes die fijn afgesteld zijn om te voelen waar jouw JA tot overgave ligt. Het doel is om je diep vertrouwen te geven, zodat je de ruimte krijgt om je emotioneel los te maken van belemmerende overtuigingen en schaamte en jezelf te laten gaan zonder oordeel of angst.
Als begeleider zal ik ondersteunen bij elke stap van de reis.

Tegen de tijd dat de touwen loskomen, streven we naar een staat van samadhi.
Dit is een toestand van gelukzaligheid waarin je één bent met het universum en alles wat er is.
Je voelt een diep gevoel van liefde, zorg en bescherming, en je bent helemaal in het hier en nu.
Bij elke knoop die loskomt, laat je iets los dat je niet langer nodig hebt.
Het kan een angst zijn, een overtuiging, een beperking.
Om meer volledig te zijn wie je bent en te leven vanuit je kern.

Tijdens een Shibari sessie verkennen we het                thema “verbinden door overgave”.

Verbinden heeft niets met softheid te maken. Dit wordt te vaak geframed als soft. Integendeel, het gaat over de essentie van je leven nl. jezelf laten zien.

We gaan op een voorzichtige en veilige manier dieper in de ervaring ‘verbinden’. We zakken naar een diepere laag, daar waar in warm vertrouwen echte verbinding gevoeld kan worden. 

 

Wat betekent nu eigenlijk 'in verbinding gaan' ?

Jezelf mogen zijn.
Accepteren wat er is.
Je openstellen voor de ander.
Contact maken, zowel verbaal, non-verbaal als energetisch.

Toelaten wat zich aandient.
Bereid zijn zonder oordeel te luisteren.
Helemaal aanwezig zijn voor jezelf en voor elkaar.
Er zijn zonder te willen fixen, redden, adviseren,…

 

Voel je er ook iets voor om meer verbinding te ervaren? Lijkt het je wel iets om te vertragen en een intensere beleving van het moment toe te laten? Dit is geen therapeutische sessie om trauma’s aan te pakken, maar wel een
therapeutisch moment waar je jezelf kan zijn, waar naar je geluisterd wordt en waar je ontdekt hoe je kan verbinden met anderen en met jezelf. 

Durf je het aan jezelf tegen te komen en je te laten meevoeren door wat zich aandient?

Boek nu een sessie …. alleen of als koppel.

Sessies

1op1 sessie

Een intake van 20 min gaande over de intentie van de sessie. Welke vorm wil je ervaren, welke beperkingen zijn er naar boundaries en lichamelijke bewegingsmogelijkheden?

Duur : tussen 1u - 4u 
Prijs : €90 eerste uur , daarna €30 per half uur

(CASH of Mobile Banking)

 

Voor koppels 

 

In deze sessie leer je hoe je gebruik kunt maken van volle overgave om je in een onvoorwaardelijke toestand met je partner te verbinden. De veilige en liefdevolle omgeving zal je uitnodigen te vertrouwen en de controle los te laten. Dit voelt als een sprong in het diepe en dat is het ook. Je hebt geleerd  nooit zeker te zijn of jouw vertrouwen beantwoord of beschaamd zal worden. 

Je leert controle loslaten en diepe rust in je hoofd te vinden om je lichaam beter te voelen en je partner toe te laten op een manier die veel dieper en verbindend is dan je kon vermoeden.

Een intake van 20' naar de intentie van de sessie.

Duur : tussen 1u - 4u 
Prijs : €110 eerste uur , daarna €40 per half uur

(CASH of Mobile Banking)

Huisregels

Om de sessie zo soepel mogelijk te laten verlopen hanteren wij een aantal voorwaarden. Als u een afspraak maakt, gaan wij ervan uit dat u kennis genomen heeft van deze voorwaarden en hiermee akkoord gaat.

  • Ethiek en hygiëne staan binnen de praktijk hoog aangeschreven. Wij verwachten van onze cliënten dat zij hier eveneens zorg voor dragen.
  • Bij het maken van een afspraak noteren ik graag uw naam, adres, telefoonnummer en de reden van uw bezoek, ten behoeve van mijn administratie.
  • Alle persoonlijke en medische gegevens worden niet aan derden verstrekt, ik hou mij vanuit mijn verzorgende achtergrond aan een geheimhoudingsplicht.
  • Voor aanvang van een eerste behandeling wordt een aantal vragen gesteld met betrekking tot uw sportieve en medische verleden. Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan het beter zijn eerst een (huis)arts te raadplegen. Bent u reeds onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, dan adviseer ik u met hem of haar te overleggen of een massage gedurende de behandeling bij mij in de praktijk toegepast mag worden.
  • Eventueel medicijngebruik dient u voor aanvang van de sessie aan mij mee te delen. Oshun Bodywork is niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel tijdens en/of na de behandeling als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, blessures en medicijngebruik.
  • Voor Shibari zijn er wel contra indicaties .
    • Hartklachten, slechte algehele gezondheid, infectieziekten (griep), koorts, trombose, besmettelijke huidziekten, asthma,  ernstige rugpijn, zware vermoeidheid.  Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw (huis)arts.
  • Na de sessie krijgt u een glaasje water of thee aangeboden.  Het is aangeraden water te drinken  om de afvalstoffen die vrijgekomen zijn tijdens de sessie af te kunnen voeren.
  • Mocht u onverhoopt een gemaakte afspraak niet na kunnen komen, dan verzoek ik u dit uiterlijk 24 uur voor aanvang telefonisch te annuleren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Filip
3 maanden geleden

Wat een mooie en bevrijdende sessie mocht ik bij Michael ervaren! Zijn aanwezigheid, zorgzaamheid en veilige bedding hebben me helemaal geopend en diep in overgave doen gaan. Heel dankbaar voor wat hij bij mij in beweging bracht!

Hanna
4 maanden geleden

Een intense reis in de touwen, vol overgave en verbinding met mezelf.
Michael, krachtig en zorgend in wat hij doet, creëerde zo een safe space bij moeilijke momenten.
Vandaag voel ik vertrouwen en voel ik me weer een stuk dichter bij mezelf.
Dankjewel 🙏

Sarah
7 maanden geleden

Michael raakt aan, laat in de diepte ontstaan wat wil ontplooien, boven stromen, uit het diepste van je ziel, uit je lijf. Dit alles met zo'n zacht-krachtige aanwezigheid en gedragenheid. Diep dankbaar.